Fredrik

Fredrik

Sett fra to små øyne...

Med mammas tastetrykk, vil jeg fortelle om stort og smått i hverdagen min.

Ut i den store verden

Fredriks store verdenPosted by Maria Tue, November 24, 2009 09:30:24

Da prøver vi å oppdatere bloggen igjen. Tiden flyr avsted, og det er jo ikke rart som vi flyr fra sted til sted!

Det har gått noen uker siden jeg skrev (på orntlig) forrige gang, og mye har skjedd siden sist, både på godt og vondt.

For akkurat tre uker siden tok vi siste farvel med gammel Stella. Vi var veldig lei oss alle sammen, det var en tung avgjørelse, men vi mener at tiden var inne. Stella var ennå en glad hund, og veldig sprek for å være fylt 14år. Og hun var med på vår daglige tur til siste dag. Jeg tror hun har hatt et godt hundeliv, og jeg er veldig glad for å få være sammen med henne den første tiden her i den store verdenen. Og hun har lovet å passe på meg.

Det har vært noen "tomme" uker siden gammel Stella forlot oss. Lille Stella reagerte med en gang. Men nå ser det ut til at hun begynner å bli vant til å være alene. Helt alene er hun jo ikke, for hun er ofte og besøker de andre i hundegården, også har hun jo MEG! Vi har blitt bestevenner, spesielt når jeg sitter å skal spise mat. Da deler jeg gledelig, det vil si; en dag da jeg spiste brødskive, og hadde fått ei stor skorpe som jeg hadde tenkt å gi til Stella... Med skorpa stappet inn i munnen til Stella, ombestemte jeg meg... Så Stella gapte fortvilt, og måtte se at jeg puttet skorpa inn i munnen min i stedet!

7.november var det tid for min første familiefest; Prøvejul. Så da pakket vi alle hundene i bilen, og kjørte til hytta til mormor og morfar på Kvikneskogen. Der møtte jeg gammeltanter, gammelonkler, tante, onkel, tremenninger og ikke tremenninger, altså de fleste er jeg visst i slekt med da. Mamma hadde tenkt å smake på sin første Baileys på 1,5år, men jeg hadde tenkt noe annet. Hvorfor skulle jeg legge meg så tidlig når alle de andre var oppe og hadde det moro?! Så jeg holdt show til midnatt, bare sånn forsikkerhetsskyld... Tror jeg sjarmerte alle også...

På babysvømming går det veldig bra, jeg storkoser meg når jeg kommer dit. Men det er ikke riktig så moro å dukke under vann da. Jeg har nå forstått når mamma har tenkt å dukke meg under, så da gjør jeg alt jeg kan for å vri meg unna. Prøver å gråte også, men det funker sjelden.

Bestefar er i Spania, men denne uka kommer han hjem. Tenker han er spent på å se meg igjen. Og jeg tror nok at han synes at jeg har blitt stor gutt. Jeg har fått kort fra bestefar, også har mamma fått mail med bilder. Det ser ut som han koser seg i varmen, men jeg tror han synes det skal bli godt å komme hjem til meg også! Da kan jeg vise han at jeg har lært å "klappe søte", også strekker jeg ut armene for å bli løftet. Nå klarer jeg også å komme meg fremover, og det fortere enn hva mamma tror... Også har jeg begynt å like å kooooose.... "Mamma" og "pappa" sier jeg også, vet ikke helt hva det betyr, men jeg får stor respons når jeg sier det, så det er moro!

Forrige uke var jeg på 7-8månders kontroll, nå er jeg snart like lang som mamma og tung som Stella! 73cm lang og 8,6kg. Jeg fikk mye skryt av helsesøster hvor flink jeg er. Og jeg viste henne alt hva jeg kunne. Ettersom vi var i Surnadal på kontroll den onsdagen, så kjørte vi ikke tilbake på babysvømming. Så da besøkte vi pappa på jobben i stedet. Se bildet under:

I helga som var, var jeg på min første utenlandstur. Turen gikk til Strandgården i Sverige! Mamma og Lillesøss skulle på utstilling, mens jeg og pappa var med for selskapetsskyld. Hundene fikk seg også en weekendferie, Stella skulle være hos broren sin Karo og eieren Anne-Grethe. Etter å ha levert alle hundene, stoppet vi på Stjørdal. Der møtte vi mormor, morfar, gammeltante Ingrid og gammelonkel Ole Kristoffer for å spise middag. De var veldig glade for å se meg, og jeg sjarmerte som vanlig. De er forresten ikke så vanskelige å sjarmere heller, det er bare å smile litt og skakke litt på hodet...

Etter å ha spist oss mette, kjørte vi til Sverige. Der møtte vi Hanne og Jarle, og goldenjentene Tress og Mocha. Tara måtte visst være hjemme, for hun har mange små goldenbabyer i magen sin. Jeg og mamma skal forresten være med når de kommer til verden, det blir spennende. DA skal jeg holde meg våken da!

Utstillingene i helga gikk visst veldig bra. På lørdag vant Lillesøss klassen sin, og ble tredje beste tispe. Mamma var ikke helt fornøyd... Så jeg lærte Lillesøss noen sjarmtriks som hun kunne gjøre dagen etter. Og det fungerte! Lillesøss vant klassen sin, ble beste tispe og fikk cert (det er noe som er kjempebra å få, da kan man bli "champingjong"). Lillesøss ble også best i rasen! Dessverre fikk jeg ikke med meg noe den utstillingen heller, for jeg sov og sov. Kan ikke si at det er fordi jeg trenger skjønnhetssøvn heller da, men det tar på å være sjarmør!

På bildet ligger jeg i senga på rommet vårt. Pappa måtte holde et godt tak i føttene mine, for jeg for rundt i senga som en propell!

Jeg sov nesten hele turen hjemover. Vi stoppet i Rindal for å hente Stella. Hun var veldig glad for å se oss, men jeg tror hun også kunne ha tenkt seg å være igjen hos Karo! Jeg var så glad for å se henne, så jeg hev meg rundt halsen på henne og ga henne en stor klem!

*Fredrik*


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by "tante" Ragnhild Wed, December 16, 2009 19:15:25

Heihei!

Her fant e plutseli bloggen din ja! En liten pakkesang æ sendt te Sparbu, for det gjeld fremdeles detta: Fredrik-guten æ det nærmeste e kjøm å ha en tantunge enda ;)

Kos døkk stort i tida fram mot jul, ha ei triveli jul, og et godt nyttår! :)

klem