Fredrik

Fredrik

Sett fra to små øyne...

Med mammas tastetrykk, vil jeg fortelle om stort og smått i hverdagen min.

7månder gammel

Fredriks store verdenPosted by Maria Sun, November 01, 2009 22:15:04

I dag er jeg 7månder gammel. Mamma og pappa synes tiden går veldig fort, og kan ikke helt forstå at det allerede er 7månder siden jeg kom til verden. Selv synes jeg at jeg har opplevd veldig mye på disse 7måndene jeg har vært gullklompen til mamma og pappa. Og tror jeg kommer til å bli verdensmester og ekspert i ung alder, hvis jeg skal fortsette å lære så mye på så kort tid videre også!

For noen uker siden fant jeg ut at det går an å komme seg rundt på gulvet. Altså ikke bare å rulle rundt, men også "snurre" i rundt. Og etter å ha brukt matta til å komme meg fremover i noen dager, dvs. jeg tok tak i enden på matta og dro meg fremover. Men det var jo begrenset for hvor langt jeg kom, da det tok slutt på matta... MEN i dag så fant jeg på noe lurt; jeg satte hendene ned i gulvet, og vips så dro jeg meg fremover. Så nå når lekene "hopper" fra meg, så kommer jeg etter!

På torsdag passet bestemor meg. Mamma og pappa skulle på kurs. Samlivskurs for nybakte foreldre. Det var helt greit å være sammen med bestemor, helt til jeg skulle legge meg.... Da var det ikke riktig så moro lengre. Jeg ble så sinna som jeg kan bli, og DET er ikke lite altså! Til og med bestemor måtte innrømme at jeg kan bli fryktelig sinna. Etter at bestemor hadde prøvd å lagt meg i senga to ganger, så fikk jeg bli med opp igjen. Men bestemor har vært bestmor i noen år, så hun fant råd og la meg i vogna på kjøkkenet. Jeg prøvde å protestere litt, men jeg var så trøtt og sliten etter å ha vært så sinna, så jeg sovnet tilslutt. Og da jeg våknet igjen, så sto mamma og pappa der!! DA ble jeg glad da!

Lørdag kom bestemor igjen, og jeg ante ugler i mosen... Men jeg hadde nettopp stått opp og spist frokost, og var i godt humør og klar for en ny dag. Og ikke prøvde bestemor å legge meg i senga mi heller, så jeg bestemte meg for at da kunne jeg heller sove et par timer i vogna. Jeg våknet av at bestemor snakket til meg. Hun syntes jeg hadde sovet lenge nok, og hadde flere ganger sjekket om jeg fortsatt levde. Og det gjorde jeg jo, i høyeste grad. Så jeg ga bestemor et stort smil da jeg slo opp øynene.

Åge og Ida kom også, da gikk vi ned til Veaberget for bestemor måtte lage middag til de. Ida er foreløpig mitt store forbilde. Jeg skal bli som henne når jeg blir stor, eller jeg skal ikke bli jente da, men.... like snill skal jeg i alle fall bli... det sier mamma............... Etter å ha vært på Veaberget ei stund, begynte øyelokkene å bli tunge igjen, og jeg begynte å savne mammaen min.... Men de sier det er for mitt eget beste at de deltok på dette samlivskurset. Bestemor ble heller i tvil, da hun hørte at de var der for å lære seg å krangle.... Men uansett, jeg savnet mammaen min, det gjør jeg alltid når jeg blir trøtt... Og plutselig sto hun der sammen med pappa! Jeg vet ikke hvem som var mest glad for å se igjen hverandre, men det var i alle fall godt å komme i armene til mamma igjen.

Ettersom jeg ikke hadde vært så mye sammen med mamma og pappa den dagen, så bestemte jeg meg for å være oppe sammen med de hele kvelden i stedet.... Det vil si, mamma la meg til vanlig tid, og jeg sovnet. Våknet til et par ganger, slik at mamma fikk gå litt trapper... og i halv ni tiden fant jeg ut at da hadde jeg sovet nok... Så da mamma kom igjen, så smilte jeg så pent jeg kunne til henne og viste tydelige tegn på at jeg ville opp. Og opp bars det. Mamma prøvde å legge meg etter en times tid, men etter å ha prøvd å bysse lalle meg i over en time og jeg ennå bare gliste og skravlet, så fant hun ut at jeg kunne være pappagutt i en halvtime til alle skulle legge seg. Det funket bra, for jeg sov hele natten, fikk en liten melkeskvett i seks tiden, men sto ikke opp før klokken ni. Og i dag har vi bare hatt søndagsmodus. Vært hos bestemor på Veaberget både og spist middag og drukket kaffet!

I kveld prøvde jeg på samme taktikken som i går, men i dag hadde visst mamma bestemt seg for noe annet, så i skrivende stund så har jeg sovet i noen timer og forhåpentligvis sover i noen timer til!

*Fredrik*