Fredrik

Fredrik

Sett fra to små øyne...

Med mammas tastetrykk, vil jeg fortelle om stort og smått i hverdagen min.

2010

Fredriks store verdenPosted by Maria Mon, February 22, 2010 03:01:42

Da har det plutselig blitt et nytt år! Mamma sier at tiden går altfor fort, og at hun rekker ikke annet enn å passe på meg om dagene...

MYE har skjedd siden sist mamma skrev for meg. Jeg har vært med på min første jul. Den feiret vi hos mormor og morfar på Sparbu. Jeg var med langt utover midnatt. Tok en liten blund utpå kvelden da, men jeg ville også være med på moroa, så da sto jeg opp igjen.

Nyttårsaften var vi hjemme. Og jeg fikk selvfølgelig med meg rakettene!

Etter jul ble jeg stor gutt, tisser selv, men fortsatt i bleien. Mamma og pappa sier at jeg har forandret meg mye de siste månedene. Fra å være baby til å bli en liten rampete aktiv gutt. Nå kommer jeg meg overalt, og da mener jeg overalt! Jeg liker å leke hermegåsa, og gjør alt likt som mamma og pappa. Også elsker jeg å få de til å le. Også når de er sinte på meg...

Også har jeg blitt en ekspert på data. Jeg får frem ting på dataen som mamma aldri har funnet, men jeg er ikke like flink til å få det bort igjen, det er ikke mamma heller..... Så neste gang vi skriver her, så skriver jeg selv.

I helga har jeg imponert oss alle, jeg sto helt for meg selv! Pappa mener at jeg går selv snart, mamma håper at jeg kan holde alle fire "bein" på gulvet en stund til. Det er ikke til å unngå at mamma tror jeg er en hund av og til. Jeg har fått både kommandoene "sitt", "bli", "slipp" og "apport". Og når jeg gjør noe jeg vet jeg egentlig ikke har lov til, så knurrer hun... Jeg bare ler og knurrer tilbake.

Nå har vi endelig fått tilbake sola. De på andre siden av fjellet stjeler den noen månder på vinteren, da vil de ha den helt for seg selv. Men nå har vi fått den tilbake. Men det er fortsatt kaldt ute, så jeg har ikke vært ute så mange dager.

Jeg har da rukket å prøvd akebrettet mitt, det var kjempemoro. Det syntes nok Stella også, hun løp ved siden av meg.

Også har jeg sittet på pappa og onkel Åge sitt leketøy, tråkkemaskina. Pappa har sagt at jeg skal få være med på Tussabu.

Som sagt så har vi nok snø i vinter, så jeg har også vært med pappa og brøytet. DET moro det. Og når han brøyter utenfor huset, så står jeg og ser på. Hopper og vifter med armer og sier "brrrrrrr".

Til mammas store fortvilelse så har jeg vist stor interesse for hestene. Så nå vrinsker jeg til alle dyrene jeg ser... Men jeg har også lært meg å si møøø. Det lærte jeg da jeg var med pappa opp i samdriftsfjøset.

Man blir jo også tørst av å være med på alt dette, men jeg finner råd. Da sier jeg bare "bupp", og tar ikke mamma frem puppen, så gjør jeg det!

*Fredrik*

Ut i den store verden

Fredriks store verdenPosted by Maria Tue, November 24, 2009 09:30:24

Da prøver vi å oppdatere bloggen igjen. Tiden flyr avsted, og det er jo ikke rart som vi flyr fra sted til sted!

Det har gått noen uker siden jeg skrev (på orntlig) forrige gang, og mye har skjedd siden sist, både på godt og vondt.

For akkurat tre uker siden tok vi siste farvel med gammel Stella. Vi var veldig lei oss alle sammen, det var en tung avgjørelse, men vi mener at tiden var inne. Stella var ennå en glad hund, og veldig sprek for å være fylt 14år. Og hun var med på vår daglige tur til siste dag. Jeg tror hun har hatt et godt hundeliv, og jeg er veldig glad for å få være sammen med henne den første tiden her i den store verdenen. Og hun har lovet å passe på meg.

Det har vært noen "tomme" uker siden gammel Stella forlot oss. Lille Stella reagerte med en gang. Men nå ser det ut til at hun begynner å bli vant til å være alene. Helt alene er hun jo ikke, for hun er ofte og besøker de andre i hundegården, også har hun jo MEG! Vi har blitt bestevenner, spesielt når jeg sitter å skal spise mat. Da deler jeg gledelig, det vil si; en dag da jeg spiste brødskive, og hadde fått ei stor skorpe som jeg hadde tenkt å gi til Stella... Med skorpa stappet inn i munnen til Stella, ombestemte jeg meg... Så Stella gapte fortvilt, og måtte se at jeg puttet skorpa inn i munnen min i stedet!

7.november var det tid for min første familiefest; Prøvejul. Så da pakket vi alle hundene i bilen, og kjørte til hytta til mormor og morfar på Kvikneskogen. Der møtte jeg gammeltanter, gammelonkler, tante, onkel, tremenninger og ikke tremenninger, altså de fleste er jeg visst i slekt med da. Mamma hadde tenkt å smake på sin første Baileys på 1,5år, men jeg hadde tenkt noe annet. Hvorfor skulle jeg legge meg så tidlig når alle de andre var oppe og hadde det moro?! Så jeg holdt show til midnatt, bare sånn forsikkerhetsskyld... Tror jeg sjarmerte alle også...

På babysvømming går det veldig bra, jeg storkoser meg når jeg kommer dit. Men det er ikke riktig så moro å dukke under vann da. Jeg har nå forstått når mamma har tenkt å dukke meg under, så da gjør jeg alt jeg kan for å vri meg unna. Prøver å gråte også, men det funker sjelden.

Bestefar er i Spania, men denne uka kommer han hjem. Tenker han er spent på å se meg igjen. Og jeg tror nok at han synes at jeg har blitt stor gutt. Jeg har fått kort fra bestefar, også har mamma fått mail med bilder. Det ser ut som han koser seg i varmen, men jeg tror han synes det skal bli godt å komme hjem til meg også! Da kan jeg vise han at jeg har lært å "klappe søte", også strekker jeg ut armene for å bli løftet. Nå klarer jeg også å komme meg fremover, og det fortere enn hva mamma tror... Også har jeg begynt å like å kooooose.... "Mamma" og "pappa" sier jeg også, vet ikke helt hva det betyr, men jeg får stor respons når jeg sier det, så det er moro!

Forrige uke var jeg på 7-8månders kontroll, nå er jeg snart like lang som mamma og tung som Stella! 73cm lang og 8,6kg. Jeg fikk mye skryt av helsesøster hvor flink jeg er. Og jeg viste henne alt hva jeg kunne. Ettersom vi var i Surnadal på kontroll den onsdagen, så kjørte vi ikke tilbake på babysvømming. Så da besøkte vi pappa på jobben i stedet. Se bildet under:

I helga som var, var jeg på min første utenlandstur. Turen gikk til Strandgården i Sverige! Mamma og Lillesøss skulle på utstilling, mens jeg og pappa var med for selskapetsskyld. Hundene fikk seg også en weekendferie, Stella skulle være hos broren sin Karo og eieren Anne-Grethe. Etter å ha levert alle hundene, stoppet vi på Stjørdal. Der møtte vi mormor, morfar, gammeltante Ingrid og gammelonkel Ole Kristoffer for å spise middag. De var veldig glade for å se meg, og jeg sjarmerte som vanlig. De er forresten ikke så vanskelige å sjarmere heller, det er bare å smile litt og skakke litt på hodet...

Etter å ha spist oss mette, kjørte vi til Sverige. Der møtte vi Hanne og Jarle, og goldenjentene Tress og Mocha. Tara måtte visst være hjemme, for hun har mange små goldenbabyer i magen sin. Jeg og mamma skal forresten være med når de kommer til verden, det blir spennende. DA skal jeg holde meg våken da!

Utstillingene i helga gikk visst veldig bra. På lørdag vant Lillesøss klassen sin, og ble tredje beste tispe. Mamma var ikke helt fornøyd... Så jeg lærte Lillesøss noen sjarmtriks som hun kunne gjøre dagen etter. Og det fungerte! Lillesøss vant klassen sin, ble beste tispe og fikk cert (det er noe som er kjempebra å få, da kan man bli "champingjong"). Lillesøss ble også best i rasen! Dessverre fikk jeg ikke med meg noe den utstillingen heller, for jeg sov og sov. Kan ikke si at det er fordi jeg trenger skjønnhetssøvn heller da, men det tar på å være sjarmør!

På bildet ligger jeg i senga på rommet vårt. Pappa måtte holde et godt tak i føttene mine, for jeg for rundt i senga som en propell!

Jeg sov nesten hele turen hjemover. Vi stoppet i Rindal for å hente Stella. Hun var veldig glad for å se oss, men jeg tror hun også kunne ha tenkt seg å være igjen hos Karo! Jeg var så glad for å se henne, så jeg hev meg rundt halsen på henne og ga henne en stor klem!

*Fredrik*

Back in business!

Fredriks store verdenPosted by Maria Sun, November 15, 2009 21:11:12

Jada, jada, jada, nå kommer det oppdatering...! Jeg er en travel liten mann, så da har jeg ikke tid til å sitte foran dataen hele tiden... Men nå har jeg visst et fem minutt, det vil vel si; jeg sover, og mamma har noen ledige minutter. Egentlig hadde vi tenkt å legge ut bilder her også, men vi får se hvor mange minutter mamma får......

Det var ikke mange minuttene, så vi kommer sterkere tilbake i morgen!

*Nattaklem fra Fredrik*

7månder gammel

Fredriks store verdenPosted by Maria Sun, November 01, 2009 22:15:04

I dag er jeg 7månder gammel. Mamma og pappa synes tiden går veldig fort, og kan ikke helt forstå at det allerede er 7månder siden jeg kom til verden. Selv synes jeg at jeg har opplevd veldig mye på disse 7måndene jeg har vært gullklompen til mamma og pappa. Og tror jeg kommer til å bli verdensmester og ekspert i ung alder, hvis jeg skal fortsette å lære så mye på så kort tid videre også!

For noen uker siden fant jeg ut at det går an å komme seg rundt på gulvet. Altså ikke bare å rulle rundt, men også "snurre" i rundt. Og etter å ha brukt matta til å komme meg fremover i noen dager, dvs. jeg tok tak i enden på matta og dro meg fremover. Men det var jo begrenset for hvor langt jeg kom, da det tok slutt på matta... MEN i dag så fant jeg på noe lurt; jeg satte hendene ned i gulvet, og vips så dro jeg meg fremover. Så nå når lekene "hopper" fra meg, så kommer jeg etter!

På torsdag passet bestemor meg. Mamma og pappa skulle på kurs. Samlivskurs for nybakte foreldre. Det var helt greit å være sammen med bestemor, helt til jeg skulle legge meg.... Da var det ikke riktig så moro lengre. Jeg ble så sinna som jeg kan bli, og DET er ikke lite altså! Til og med bestemor måtte innrømme at jeg kan bli fryktelig sinna. Etter at bestemor hadde prøvd å lagt meg i senga to ganger, så fikk jeg bli med opp igjen. Men bestemor har vært bestmor i noen år, så hun fant råd og la meg i vogna på kjøkkenet. Jeg prøvde å protestere litt, men jeg var så trøtt og sliten etter å ha vært så sinna, så jeg sovnet tilslutt. Og da jeg våknet igjen, så sto mamma og pappa der!! DA ble jeg glad da!

Lørdag kom bestemor igjen, og jeg ante ugler i mosen... Men jeg hadde nettopp stått opp og spist frokost, og var i godt humør og klar for en ny dag. Og ikke prøvde bestemor å legge meg i senga mi heller, så jeg bestemte meg for at da kunne jeg heller sove et par timer i vogna. Jeg våknet av at bestemor snakket til meg. Hun syntes jeg hadde sovet lenge nok, og hadde flere ganger sjekket om jeg fortsatt levde. Og det gjorde jeg jo, i høyeste grad. Så jeg ga bestemor et stort smil da jeg slo opp øynene.

Åge og Ida kom også, da gikk vi ned til Veaberget for bestemor måtte lage middag til de. Ida er foreløpig mitt store forbilde. Jeg skal bli som henne når jeg blir stor, eller jeg skal ikke bli jente da, men.... like snill skal jeg i alle fall bli... det sier mamma............... Etter å ha vært på Veaberget ei stund, begynte øyelokkene å bli tunge igjen, og jeg begynte å savne mammaen min.... Men de sier det er for mitt eget beste at de deltok på dette samlivskurset. Bestemor ble heller i tvil, da hun hørte at de var der for å lære seg å krangle.... Men uansett, jeg savnet mammaen min, det gjør jeg alltid når jeg blir trøtt... Og plutselig sto hun der sammen med pappa! Jeg vet ikke hvem som var mest glad for å se igjen hverandre, men det var i alle fall godt å komme i armene til mamma igjen.

Ettersom jeg ikke hadde vært så mye sammen med mamma og pappa den dagen, så bestemte jeg meg for å være oppe sammen med de hele kvelden i stedet.... Det vil si, mamma la meg til vanlig tid, og jeg sovnet. Våknet til et par ganger, slik at mamma fikk gå litt trapper... og i halv ni tiden fant jeg ut at da hadde jeg sovet nok... Så da mamma kom igjen, så smilte jeg så pent jeg kunne til henne og viste tydelige tegn på at jeg ville opp. Og opp bars det. Mamma prøvde å legge meg etter en times tid, men etter å ha prøvd å bysse lalle meg i over en time og jeg ennå bare gliste og skravlet, så fant hun ut at jeg kunne være pappagutt i en halvtime til alle skulle legge seg. Det funket bra, for jeg sov hele natten, fikk en liten melkeskvett i seks tiden, men sto ikke opp før klokken ni. Og i dag har vi bare hatt søndagsmodus. Vært hos bestemor på Veaberget både og spist middag og drukket kaffet!

I kveld prøvde jeg på samme taktikken som i går, men i dag hadde visst mamma bestemt seg for noe annet, så i skrivende stund så har jeg sovet i noen timer og forhåpentligvis sover i noen timer til!

*Fredrik*

Vannmann

Fredriks store verdenPosted by Maria Wed, October 21, 2009 21:43:31

Jeg tror jeg er født i feil stjernetegn, skulle vel ha vært vannmann, for jeg er så glad i vann. I dag var det babysvømming igjen. Pappa var også med! Jippi! Så da måtte jeg vise han hvor flink jeg er til å dukke. Mamma motet seg opp, og jeg dukket som en delfin. Det begynner å bli mer og mer moro. Etterpå var vi på besøk hos bestemor og bestefar, mamma og pappa fikk bacalao. Da jeg kom hjem, var jeg kjempesulten, spiste mye grøt og melk. Så ble jeg veeeldig trøtt, og sovnet fort.

Tidligere i dag gikk vi vår daglige tur i skogen. Det er kjempemoro å se på hundene, de storkoser seg og løper rundt og rundt. Når de kommer til oss, så holder jeg frem hånda mi slik at de får snuse på den. Men jeg blir så trett av å være ute og trille tur, så som regel sover jeg hele runden.

I dag, da jeg lå på matta mi og lekte, så sto plutselig søskenbarnet mitt Erik i døra. Jeg tror nok at jeg og Stella ble like overrasket. Og ingen av oss husket vel egentlig hvem han var... Vi har jo ikke sett han siden dåpen min, og de sier at jeg bare kan huske i to uker... Stella husker nok lengre, eller noen ganger tror jeg hun bare kan huske i to minutter... Erik skal på jobbintervju i Molde. Jeg håper at han får jobben, slik at han kommer nærmere oss. Nå bor han ved Larvik, og det er jo altfor langt unna!

*Fredrik*

Traktor råner!

Fredriks store verdenPosted by Maria Tue, October 20, 2009 22:23:10

I helga hadde jeg besøk av mormor og morfar. Mormor kom på fredag, og morfar kom etter på lørdag. Det ble selvfølgelig trilleturer med både morfar og mormor, altså, de trillet på meg...!

På søndag spiste vi middag sammen med de før de kjørte hjem. Vi spiste kjempegod middag på Napoli, dvs. DE spiste kjempegod middag, mens jeg holdt show. Åge og Ida kom og spiste sammen med oss. Og morfar var i det spandable hjørnet, og spanderte middagen på hele gjengen!!

Så ble det hverdag igjen. Været var ikke på det beste, men vi trillet en lang tur i skogen alikevel. Og da vi kom hjem, så kom også sola frem... Vi tok med oss sola, og kjørte og besøkte Tobias og Sonja. Det er alltid trivelig å være sammen med de.

Da vi kom hjem, hadde tante Randi kommet. Hun hadde vært i Kristiansund en tur, og hadde med bygave til meg; to bodyer og ei bukse!

I dag var sola fortsatt hos oss, så vi fikk en fin og lang tur i skogen i dag også. Etterpå kjørte jeg og mamma til samdriftsfjøset. Der holdt de på å støpe utenfor inngangene, og jeg fikk være med å sitte på traktoren mens de blandet sementen. Og DET var spennende det!!! Først var det litt skummelt, men så ble det bare moro! Jeg satt på fanget til pappa mens han kjørte traktoren, jeg fikk også hode i rattet. Mamma tok bilder og video, men det er på mobilen ennå... Vi var også inne i fjøset og så på kuene. MØØØ!!!

Da jeg kom ut igjen, kom pappa kjørende med traktoren. Da gikk både armene og beina mine! Kult!!

*Fredrik*

Såpebobler

Fredriks store verdenPosted by Maria Fri, October 16, 2009 22:30:09

I dag var jeg på babysang igjen. Det er to uker siden sist, så det var moro å komme dit igjen. Og i dag gjorde vi noe nytt. Jeg er ikke så veldig glad å ligge på ryggen på gulvet, det er jo mye mer moro å stå å hoppe!! Men som sagt, så prøvde vi noe nytt i dag. Jeg ble selvfølgelig lagt på gulvet, men før jeg rakk å protestere så mye, så kom det noe svevende igjennom lufta... Selv om det er Kirkekontoret som arrangerer babysangen, så var det ikke engler som kom svevende, men såpebobler!!! Og de var spennende å se på! Jeg prøvde å fange de, men de kom da bare bort.... Til neste gang skal jeg pønske ut noe lurt, slik at jeg får fanget de!

I kveld kom mormor, Karusell og Sa-rang. Stella ble helt vill, så det var moro å se på hundene. Mormor hadde med traktorene mine, som jeg fikk til dåpen. Hun hadde fått inngravert navnet mitt på de. Hun hadde også med gave til meg fra gammeltante Ingrid, det var en fin jakke. Tusen takk! Og selvfølgelig var det gave fra mormor og morfar også. De hadde vært på åpning av det store nye kjøpesenteret på Steinkjer. Mamma gleder seg til å sjekke ut det neste gang vi skal til Sparbu...

*Fredrik*

Plask!

Fredriks store verdenPosted by Maria Thu, October 15, 2009 21:29:01

I går var jeg og mamma på babysvømming. Ida, søskenbarn, var også med, for mamma ville ha bilder av meg i bassenget. Det er kjempemoro i bassenget, da plasker jeg med både armer og føtter. Ida dukket foran meg, og jeg spekulerte fælt på hvor det ble av henne, også dukket hun plutselig opp, og det var moro det!

Mamma hadde snakket med instruktøren forrige gang, hun ville at jeg også skulle prøve å dukke. Først dukket instruktøren meg under, det var litt skummelt, så jeg skrek litt da jeg kom opp, men da jeg oppdaget at jeg fortsatt var like hel, og i armene til mamma, kom smilet frem igjen. Så var det mamma sin tur. Hun trente på ei dukke først, men så var det bare å telle: "1-2-3 blås" også dukket hun meg under. Jeg gråt da også, men jeg tror nok mamma syntes det var enda skumlere enn meg, selv om hun ikke gråt... Men det var nok bra vi var i bassenget, ikke fordi hun tisset på seg, men fordi hun var ganske "shakey" i føttene etterpå.

Så nå er vi veldig stole av oss selv, og vi skal være like tøffe neste gang, så det blir nok en dukkert da også. Bildene som Ida tok, kommer etter helga.

Mens dere venter på de, kan dere se på dette:

*Fredrik*

Next »